Hoe ziet de week eruit?
Ouders brengen hun kind aan boord van het schip. In dit schip zijn bedden (kooien), een dagverblijf (ruim) en een keuken (kombuis). Ons huis is dus aan boord van een schip!
Aan boord is er voor de ouders tijd om met de begeleiding te praten, de boot te bekijken en een kopje koffie of thee te drinken. Daarna begint het avontuur...
De week wordt begeleid door de schipper, maat en enthousiaste zeilinstructeurs. We hebben 1 deskundige begeleider op 3 (en soms 4) kinderen. Het zijn allemaal mensen die gewend zijn om met groepen te werken. Ze zijn opgeleid door Prego Zeilzwerven en staan garant voor een week met veel plezier en afwisseling met de daarbij horende veiligheid. Bij het zeilen, het zwemmen, het koken, spelen, dorpje bezoeken: altijd is er een begeleider bij. Er is een duidelijke structuur tijdens de week. Je kunt je kinderen met een gerust hart bij ons achterlaten.
Wat neem ik mee?
Naast de ‘gewone’ dingen (zoals je kleren, je tandenborstel, handdoeken en de spullen die logisch zijn om mee te nemen):
- slaapzak
- een kussensloop
- je knuffel
- extra handdoek
- 2 theedoeken
- warme kleding
- regenkleding, dus ook een regenbroek (!)
- zwemkleding
- t-shirt wat echt vies mag worden (voor op het Kameleoneiland)
- stevige schoenen
- laarzen
- water-/zwemschoenen
- een zaklamp
- anti zonne spul: zonnebrand; zonnebril; petje
- anti muggen spul (!)
- zakgeld (maximaal € 5,00)
Het is handig om niet je mooiste kleren mee te nemen. Doe al je spullen in een tas (en niet in een koffer).
Zorg ervoor dat overal je naam opstaat (behalve bij het zakgeld dan)!
Niet vergeten een goed humeur mee te nemen, dan kan er niks meer misgaan.
Bereikbaarheid tijdens de week
Gedurende de week kunt u als ouder in dringende gevallen contact opnemen met het kantoor van Prego Zeilzwerven. Het telefoonnummer is 06 – 515 898 08.
Voor de ouders van de kinderen op Avonturenweek:
De kinderen willen we graag woensdag aan het einde van de middag/begin van de avond laten bellen met het thuisfront. Bij de start van de week zullen we daarom vragen op welk nummer u dan bereikbaar bent. De kinderen bellen op onze telefoon naar u. Het is fijn als uw kind geen eigen telefoon meeneemt.
Voor de ouders van de jongeren op de zeilzwerfweek:
De meeste jongeren hebben hun eigen telefoon bij zich. Tijdens onze activiteiten laten we de telefoons benedendeks. Er is elke dag een moment dat de jongeren tijd hebben om 'op hun telefoon te zijn'.
Medicatie / bijzonderheden
Als uw kind medicatie heeft of als er andere bijzonderheden zijn (bedplassen, allergie, wel/niet kunnen zwemmen) dan is het voor ons noodzakelijk om hiervan op de hoogte te zijn. U kunt dit bij de start aan de begeleiders doorgeven of, liever nog, ons van te voren mailen.
Wat is het adres?
Onze schepen liggen in jachthaven Tusken de Marren in Akkrum.
Routebeschrijving / Met eigen vervoer:
Vanaf de A32 (Heerenveen – Leeuwarden), verlaat je de snelweg bij afslag Akkrum. Aan het einde van de ‘uitvoegstrook’ ga je richting Akkrum. Deze weg blijf je volgen, met de bordjes ‘jachthaven Tusken de Marren’. Op de haven aangekomen rij je langs de receptie, langs de jachthaven het parkeerterrein over. Achteraan, bij het toiletgebouw, kun je de auto parkeren. De schepen liggen aan het einde van het parkeerterrein in de buurt van de hoogspanningsmasten. Aan het schip hangt een gele vlag.
Routebeschrijving / Met openbaar vervoer:
Akkrum is bereikbaar met de stoptrein vanaf Leeuwarden en Zwolle. Elk uur stopt er een trein. Naar de schepen is het ongeveer 20 minuten lopen. Vanaf het station loop je naar rechts, richting het dorp. Op de T-splitsing ga je links. Deze weg volg je tot een T-splitsing in het dorp (bij de supermarkt), daar ga je rechts. De weg blijf je volgen tot na het dorp (winkels, kerk). Vlak voor een blauwe ophaalbrug ga je linksaf, richting ‘de Drijfveer’ en ‘Tusken de Marren’. Direct na een bruggetje ga je weer rechts. Je loopt helemaal rechtdoor, langs de jachthaven, tot het parkeerterrein. De schepen liggen aan het einde van het parkeerterrein achter de bomen in de buurt van de hoogspanningsmasten. Aan het schip hangt een gele vlag.
We wensen jullie een goede reis!
Hoe gaat de betaling in z’n werk?
Na de inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging, met betaallink, voor de aanbetaling. Vier weken voor vertrek krijgt u een nieuwe mail, met betaallink voor het restantbedrag. Bij deze laatste mail krijgt u ook meer informatie over het kamp: wat mee te nemen en waar is het.
Neem naast de ‘gewone’ dingen (zoals je kleren, je tandenborstel, handdoeken en de spullen die logisch zijn om mee te nemen):
- slaapzak
- kussensloop
- goede regenkleding (dus ook een broek)
- stevige en sportieve schoenen
- slippers of sandalen of waterschoentjes
- warme kleding
- een zaklamp
- extra handdoek
- zwemkleding
- anti zonnespul (petje, zonnebril, zonnebrand)
- anti muggenspul (!)
- 2 theedoeken
In verband met de beperkte bergruimte aan boord is een koffer onpraktisch; een ‘weekendtas’ is juist heel handig.
Hoe de week er uit komt te zien is grotendeels afhankelijk hoe de wind waait en wat jou wensen zijn. We zeilen natuurlijk elke dag, soms ook ’s avonds. Ook is er tijd genoeg voor een te gek (en maf) avondspel, een kampvuur, een avondzeiltocht, Friesland en haar dorpen verkennen, zeilles krijgen, chillen en nog veel meer!
Omdat we tijdens deze zeilzwerf vakantie aan boord van het skûtsje wonen, hoeven we niet elke avond op dezelfde plek terug te komen. Dat maakt mogelijk dat we heel Friesland kunnen verkennen en zo ziet elke dag er weer anders uit. De ene keer overnacht je in een haven, dan weer op een eiland en soms gewoon midden op het water als we “voor anker gaan”.
Het zeilen op een skûtsje, waar je met je (nieuwe) zeilvrienden en de schipper en maat je handen vol aan hebt, wissel je af met het varen op een valk. Op de valk geeft een zeilinstructeur zeilles en neemt het reilen en zeilen met je door.